Hyppää sisältöön

Lahden Joulukylässä Gaudia mukana yhteistä hyvää jakaen

Lahden Joulukylä on tänäkin vuonna joulun ajan suurin tapahtuma Lahdessa. Joulukylä avasi ovensa 9.12.2023. Lahden kauppatorilla sijaitsevasta Joulukylästä voit ostaa jouluisia tuotteita. Myyjiä torilla on yli 40, uusia ja vanhoja. Myös Gaudialla on oma myyntikoju 14.12. – 16.12.2023. Myyjinä toimivat lukiomme omat kuvisyrittäjäopiskelijat. Tule tekemään edullisia jouluostoksia herkuista taiteeseen ja samalla tukemaan taitavien ja ahkerien opiskelijoidemme työtä ja toimintaa. Gaudian myyntikojun numero on 4 ja sen löytää aivan Vapaudenkadun puoleisen Joulukylän sisäänkäynnin kupeesta. Tervetuloa ostoksille!

Joulukylässä on muutakin Kuvataidelinjan opiskelijoidemme taiteellista kädenjälkeä esillä näyttävästi. Tänä vuonna toisen vuoden opiskelijat Daria Grigorova ja Emira Zhugri toteuttivat opettajan ohjauksessa suuret suojelusenkelit. Enkelit löydät Joulukylän suuren seimen molemmin puolin. Anna Lanina, Taika Pelli ja Sofia Pönkkä maalasivat reilu vuosi sitten suuret joulun tapahtumista kertovat seinämaalaus/tintamareskit, ne ovat tänäkin vuonna torilla. Niissä pääsee kuvauttamaan itsensä eri rooleissa.

Joulukylässä jaetaan tänä vuonna ilmaista puuroa perinteisen seurakunnan tarjoaman glögin lisäksi. Puurotarjoilusta vastaavat Lahden seurakunnat sekä Jannen Lounas. Puuroa on tarjolla maanantaina 11. ja 18.12 kello 17.30. Joulukylän ohjelmaa on aamusta iltaan; tarjolla on musiikkia, esityksiä, puheita ja vierailuja. Lahden joulukylässä esiintyvät mm. Arja Koriseva, Ismo Haavisto Xmas, Sami Pitkämö ja JP Leppäluoto. Ohjelma on monipuolista ja sitä on paljon. Joulukylää juontava Tiina Kulmalahti sanookin, että Lahdessa on yksi Suomen ohjelmallisimmista joulutoreista. Joulupukki on paikalla arkisin kello 17–19 ja viikonloppuisin aamukymmenestä alkaen. Sunnuntaina 17.12 kylässä on mahdollista nähdä aaseja ja alpakoita kello 10­-14 (säävaraus).

Joulukylä on auki joka päivä 9.-20.12. klo 10-19. Vilkkainta ohjelma-aikaa arkisin ovat klo 10–12 ja klo 17–19 väliset tunnit. Viikonloppuisin Joulukylässä tapahtuu aamusta iltaan.

Lahden Joulukylän pääjärjestäjät ovat Lahden kaupunki ja Lahden seurakuntayhtymä

Joulukylä on ilmainen, kaikille avoin, joulun aitoa tunnelmaa henkivä yhteinen tapahtuma ja kohtaamispaikka.

Tervetuloa Lahden Joulukylään!