Hyppää sisältöön

Päästä luovuutesi valloilleen kuvataide- ja muotoilulinjalla!

Lahden lukio Gaudia on yksi Suomen kuudesta kuvataidelukiosta. Se kokoaa yhteen samoista asioista kiinnostuneita nuoria, jotka pääsevät yhdessä kehittämään taitojaan, syventämään osaamistaan sekä kokeilemaan myös paljon uutta! Laaja opintotarjonta, noin 50 erilaista taiteen ja muotoilun kurssia, mahdollistaa tämän jokaiselle.

 Opiskelu kuvataidelukiossa tarkoittaa, että saat keskittyä taide- ja muotoilukurssien suorittamiseen jättämällä pois 16 opintopistettä lukion pakollisista kursseista ja opiskelemalla vähintään 24 opintopistettä linjan kursseja.

Opettajina toimii visuaalisen alan spesialisteja Teemme paljon yhteistyötä muiden oppilaitosten ja yritysten kanssa ja opiskeluympäristömme on koko Lahti. Taidetta tehdään upean Arthouse-taidetalon lisäksi kaupungin katukuvassa, tapahtumissa, yrityksissä sekä Lahden upeissa luontokohteissa. Erilaisten projektien kautta saat kokemusta siitä, millaista on tehdä taidetta tilaustyönä ja ammattimaisesti. Kuvataidelinjalla on omat kansainväliset vaihtoprojektit, joten pääset luomaan myös ystävyyssuhteita ympäri Eurooppaa.

Kuvataidelukiossa opiskelu vahvistaa opiskelijan luovaa ilmaisua ja visuaalista hahmotuskykyä mutta myös esimerkiksi ongelmanratkaisutaitoja. Siten opinnot antavat erinomaiset eväät visuaalisten alojen lisäksi monille muillekin aloille.

Kuvislinjan hakuinfo järjestetään avoimien ovien yhteydessä
tiistaina 10.1.2023 klo 15 ja 18 Terijoenkatu 7, Paavolan kampus. Etätilaisuus keskiviikkona 11.1.2023 klo 18.

Kuvataidelinjan esittely