Hyppää sisältöön

Päästä luovuutesi valloilleen kuvataide- ja muotoilulinjalla!

Lahden lukio Gaudia on yksi Suomen kuudesta kuvataidelukiosta. Se kokoaa yhteen samoista asioista kiinnostuneita nuoria, jotka pääsevät yhdessä kehittämään taitojaan, syventämään osaamistaan sekä kokeilemaan myös paljon uutta! Laaja opintotarjonta, noin 50 erilaista taiteen ja muotoilun opintojaksoa, mahdollistaa tämän jokaiselle.

 Kuvataidelukiossa saat keskittyä kuvataiteen ja muotoilun opintoihin jättämällä pois 16 opintopistettä lukion pakollisista opintojaksoista ja opiskelemalla vähintään 24 opintopistettä kuvataide- ja muotoilulinjan opintojaksoista.

Opettajat ovat visuaalisen alan spesialisteja. Yhteistyötä tehdään paljon muiden oppilaitosten ja yritysten kanssa, opiskeluympäristömme on koko Lahti. Gaudian kuvataide näyttäytyy uuden Arthouse-taidetalon lisäksi kaupungin katukuvassa, tapahtumissa, yrityksissä sekä Lahden upeissa luontokohteissa. Erilaisten projektien kautta saat kokemusta siitä, millaista on tehdä taidetta tilaustyönä ja ammattimaisesti. Kuvataidelinjalla on omat kansainväliset vaihtoprojektit, joten pääset luomaan myös ystävyyssuhteita ympäri Eurooppaa.

Kuvataidelukiossa opiskelu vahvistaa opiskelijan luovaa ilmaisua, visuaalista hahmottamista sekä ongelmanratkaisutaitoja. Siten opinnot antavat erinomaiset eväät visuaalisten alojen lisäksi monille muillekin aloille.

 

Kuvataidelinjan esittely