Hyppää sisältöön

Kevään 2024 ylioppilasjuhlat

Lahden lukio Gaudian kevään ylioppilasjuhlaa vietetään kahdessa osassa lauantaina 1.6.2024 Sibeliustalossa.

Ensimmäinen juhla alkaa klo 9.00. Tässä juhlassa lakitetaan ryhmistä G21A, G21B, G21E, G21J, G21N, G21O, G20S sekä G20T valmistuvat ylioppilaat. Järjestäytyminen alkaa kello 8.30, jolloin kaikkien ylioppilaiden on oltava paikalla. Tähän juhlaan osallistuvat G22- ja G23-ryhmistä A, B, E, IB, J, N, O, P ja Q.

Jälkimmäinen juhla alkaa klo 11.45. Tässä juhlassa lakitetaan ryhmistä G21C, G21D, G21F, G21G, G21H, G21KU sekä G21MU valmistuvat ylioppilaat. Järjestäytyminen alkaa kello 11.15, jolloin kaikkien ylioppilaiden on oltava paikalla. Tähän juhlaan osallistuvat G22- ja G23-ryhmistä C, D, F, G, H, KU, MU ja R, sekä G21IB.

Opintojaan neljännelle vuodelle jatkavat abit ovat tervetulleita yleisöksi kumpaan tahansa juhlaan.

Juhlan on arvioitu kestävän hieman yli 2 tuntia. Valitettavasti vieraiden istumapaikat ovat rajalliset, joten joudumme rajaamaan vierasmäärän kolmeen vieraaseen valmistuvaa ylioppilasta kohden. Pääsalin yläpermannon takaosassa on kaksitoista pyörätuolipaikkaa, joihin on esteetön pääsy. Lisää infoa esteettömyydestä, pysäköinnistä sekä muusta käytännön asioista löydät Sibeliustalon nettisivuilta www.sibeliustalo.fi/sibeliustalo/kavijainfo/.

Tuleville ylioppilaille järjestetään lakituksen kenraaliharjoitukset perjantaina 31.5.2024 Sibeliustalolla. Myös kenraaliharjoitukset porrastetaan, jälkimmäisen juhlan kenraaliharjoitus on ensimmäisenä ja alkaa klo 11.30. Ensimmäisen juhlan kenraaliharjoitus on jälkimmäisenä ja alkaa klo 13.00. Paikalla pitää olla hyvissä ajoin, jotta päästään heti oikeaan kellonaikaan aloittamaan. Kenraaliharjoituksen arvioitu kesto on noin 1 h 30 min. Kenraaliharjoitus on valmistuville opiskelijoille pakollinen. Kenraaliharjoituksiin on tuotava mukana oma perinteinen suomalainen ylioppilaslakki, joka on selkeästi sisäpuolelle nimetty. Lakit jätetään Sibeliustalolle, jotta ne ovat lauantaina juhlaa varten jo valmiina.

Juhlan striimaamista selvitetään, ja valmistuville ylioppilaille tiedotetaan, mikäli striimaus saadaan onnistumaan.