Hyppää sisältöön

Ennen opintojen aloitusta

Alta löydät tietoa keskisimmistä asioista, joita opintojen alkaessa on hyvä tietää. Syksyllä aktiiviset tutoropiskelijamme, ryhmänohjaajat, opettajat ja muu Gaudian henkilökunta ovat ohjaamassa ja auttamassa sinua.

Sivuja päivitetään kevään 2022 aikana.

 • Heti tulosten julkistamisen jälkeen (16. – 17.6.2022) valituille lähetetään Opintopolussa ilmoitettuun sähköpostiin rehtorin kirje, jossa on tarkat toimintaohjeet ja kysely lukion ainevalinnoista. Tietoja käytetään ohjausryhmien muodostamisessa ja ensimmäisen vuoden työjärjestykset tehdään valmiiksi niiden pohjalta. Paikan vastaanottaneilta pyydetään vastaukset 20.6.2022 klo 8.00 mennessä. Erityisen tärkeätä on ilmoittaa valinnaisten kielien, pitkän/lyhyen matematiikan ja katsomusaineen valinnat, jotta lukujärjestyksiin ja ohjausryhmiin ei tarvitsisi tehdä muutoksia heti opintojen alettua. Lukujärjestykset tarkistetaan lukuvuoden alussa ryhmänohjaajan kanssa ja opinto-ohjauksen tunneilla. Ensimäisen vuoden opinnot opiskellaan pääasiassa oman ohjausryhmän kanssa, muina vuosina valinnaisuus lisääntyy ja opiskeluryhmissä opiskelijat sekoittuvat.

  OPINTOTARJOTIN 2022-2023 1.VSK

  Tarvittaessa ainevalintojen ja opiskeluaikataulun muutoksista keskustellaan oman opinto-ohjaajan kanssa.

 • Lahden peruskouluista tulevat käyttävät olemassaolevia Wilma-tunnuksia. Ota salasanasi mukaan lukuvuoden alkaessa (ellet muista sitä ulkoa). Lahden ulkopuolelta tuleville Wilma-tunnukset lähetetään Opintopolussa ilmoitettuun sähköpostiin. Wilma tunnuksen salasanan voi itse muuttaa Wilman asetuksista kohdasta käyttäjätilin asetukset.

  Huoltajat tekevät mahdollisimman pian koulujen alettua Wilma-tunnukset käyttäen suomi.fi -tunnistautumista.

  Visman ohjeet huoltajan tunnusten luontiin: https://help.inschool.fi/HOP/fi/Kayttajaoikeudet-ja-tunnukset/Wilma-tunnukset/Wilma-tunnukset-huoltajan-ohje.htm > Wilma-tunnuksen luonti Suomi.fi-valtuudet-palvelua käyttämällä (ei avainkoodia)

  Connect -sivun osoite Lahden kaupungin osalta on https://lahti.inschool.fi/connect

 • x

 • 10.8.2022 

 • Opiskelijakorttia voit hakea Suomen Lukiolaisten Liiton verkkosivuilta. Sieltä löytyvät ohjeet kortin hakemiseen ja jäsenyyden edut. Kansliasta saat opiskelutodistuksen opiskelijakortin hakemista varten.

 • Muilta paikkakunnilta tulevat voivat hakea opiskelija-asuntoa Lahden taloilta välittömästi opiskelupaikan vastaanottamisen jälkeen.

  Maksuttoman koulutuksen (oppivelvollisuus) lukuvuonna 2022-2023 aloittava voi saada Kelalta koulumatkatukea, jos koulumatka on vähintään 7 km yhteen suuntaan. Opiskelija ei maksa koulumatkasta omaa maksuosuutta. Koulumatkatukihakemuksia voi ruuhkan välttämiseksi tuoda kansliaan jo elokuun toisella viikolla ennen opintojen alkua.

  Oppivelvollisuuden laajeneminen vaikuttaa koulumatkatukeen ja opintotukeen. Lisätietoja: kela.fi

 • Oppilas-/opiskelijahuollollisen tiedonsiirron tavoitteena on tukea nuoren siirtymistä peruskoulusta lukioon ja edesauttaa opintojen joustavaa aloittamista. Tiedonsiirrolla on tarkoitus tukea opiskelijan onnistumista ja hyvinvointia sekä auttaa lukiossa ennakoimaan tilanteita, joissa opiskelija saattaa olla erityisen tuen tarpeessa. Oppilas-/opiskelijatietojen siirtämisen tulee aina olla luottamuksellista ja opiskelijan edun mukaisesti toteutettua. Tiedonsiirtoon tulee olla huoltajan lupa. Peruskouluista mahdolliset siirtymätiedot lähetetään lukion erityisopettajalle.

  Erityisopettaja Marja Leskinen tai Tero Falk, Terijoenkatu 2, 15140 Lahti.