Hyppää sisältöön

Opiskelijoiden katutaideprojekti valmistui

Kirkkokadun jatkeella olevan jalkakäytävän suoja-aidan maalaukset ovat saaneet jatkoa. Yhteiskuntakiinteistöihin erikoistuneen sijoitusyhtiö Hemsön ja Rakennusliike Antti J. Aholan toimeksiannosta käynnistyi suuri seinämaalausprojekti heti koulujen alkaessa elokuussa 2022.
Aiheena seinämaalauksessa on Kaupunki/Luonto – näiden vuoropuhelu ja rinnakkaiselo nuoren näkökulmasta. Teos toteutettiin Lahden lukio Gaudian katutaiteen opintojaksolla ja mukana oli 13 kuvataidelinjan kakkosvuoden opiskelijaa ja yksi yleislinjan opiskelija. Nuoret ovat itse suunnitelleet ja toteuttaneet maalaukset piirrostensa pohjalta. Opintojakson aikana tutustuttiin myös eri maiden katutaiteeseen.
Oman työn lisäksi opiskelijat ohjasivat Mastofestareilla 2. ja 3.9. Gaudian opiskelijoita sekä myös yleisöä tuottamaan omaa seinämaalausta erillisiin maalauspohjiin.
Pitkä seinämaalaus ja sen tekoprosessi kiinnostivat eri-ikäisiä ohikulkijoita. Suoja-aidan maalaukset ilahduttavat niin rakennustyömaan tekijöitä kuin myös kaikkia alueen käyttäjiä. Tiistaina 20.9. pitkä teos oli valmis. Kuvassa onnelliset maalarit.