Hyppää sisältöön

Musiikkilinjan esittely

Lahden lukio Gaudian musiikkilinjalla pääset toteuttamaan kaikkia musiikillisen osaamisesi osa-alueita. Laaja opintovalikoimamme ruokkii luovuuttasi laajasti ja hyödyntää sitä tehokkaasti. Gaudian musiikkilinja opastaa sinut maailman musiikkikulttuureihin ja tutustuttaa musiikin genreihin. Meillä musisoit erilaisissa yhtyeissä, laulat kuoroissa, soitat orkesterissa, pääset äänittämään omia kappaleita, opit säveltämistä, sovittamista, näyttämötyöskentelyä, opiskelet esitystekniikkaa – vain oma kekseliäisyytesi rajana sille, mitä koulussamme voidaan toteuttaa. Saat hyvän pohjan musiikin ammattiopintoihin ja ikimuistoisia kokemuksia. Ehkä sinä olet mukana käsikirjoittamassa seuraavaa musiikkiteatteriesitystämme tai olet broadway-musikaalimme pääosassa?

Uusissa upeissa tiloissamme musiikin opiskelu on otettu huomioon jo suunnitteluvaiheessa. Lukiossa on monipuoliset musiikin harjoitteluun soveltuvat tilat, mm. useita laulu- ja soittohuoneita, bänditiloja ja studio. Hyödynnämme myös kaupungin muita konserttitiloja – minkäpä koulun sali voisi kilpailla Sibeliustalon kanssa, jossa järjestetään vuotuinen upea Joulukonserttimme yhdessä yläkoulun kanssa. Lavalla on yli kaksisataa esiintyjää ja sinä voit olla yksi heistä! Musiikkiteatteria toteutamme Lahden kaupunginteatterin tiloissa tai Vaahterasalissa. Esiintymismahdollisuuksia on runsaasti konserteissa, bändi-illoissa, keikoilla, matineoissa ja kuoromatkoilla kotimaassa ja ulkomailla. Esim. bänditapahtumia voimme järjestää koululla lounaskonsertteina suoraan salin näyttämöltä ruokalaan tai omassa black boxissamme. Vai valitsetko sittenkin bändisi lukiodiplomikonserttipaikaksi Lahden legendaarisen Torven?

Valtakunnallinen erityislinja

Musiikkilinjalaisten on opiskeltava vähintään 24 op/12 kurssia erityisen koulutustehtävän mukaisia musiikin opintoja. Tällöin he ovat oikeutettuja vähentämään valtioneuvoston asetuksen (955/2002) 8 §:ssä säädetystä muiden aineiden pakollisten opintojen määrästä 16 op/8 kurssia. Opiskelijan tulee kuitenkin suorittaa vähintään puolet lukion pakollisten oppiaineiden opinnoista. Opintoja pois jätettäessä on muistettava, että ylioppilastutkintolautakunnan määräysten mukaisesti oppiaineen kaikki pakolliset opinnot on suoritettava, jotta aineen voi suorittaa ylioppilaskirjoituksissa.