Hyppää sisältöön

Musiikkilinjan hakuohjeet

Musiikkilinjan valintaperusteet

 • Musiikkilinjalle valitaan vuosittain 35 opiskelijaa.
 • Valintaperusteet:
  • Peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvo (0-10 pistettä). Lahden kaupungin lukioissa alin hyväksyttävä keskiarvo on 7,0.
  • Valintakoe (0-10 pistettä). Alin hyväksyttävä pistemäärä on 4 pistettä.

Hae yhteishaussa 20.2.-19.3.2024

 • Musiikkilinjalle haetaan yhteishaussa 20.2.–19.3.2024 klo 15.00 mennessä täyttämällä yhteishakulomake Opintopolussa.  
 • Yhteishaussa voit hakea seitsemään opiskelupaikkaan. Hakujärjestys on sitova, joten mieti järjestys tarkkaan. Hakija valitaan ylimpään hakutoiveeseen, johon hänen valintamenestyksensä riittää.
  • Valintakoe suoritetaan hakuvideolla tai vaihtoehtoisesti valintakokeessa lukiolla.
  • Hakuvideo tai tieto siitä, että haluaa tulla lukiolle valintakokeeseen palautetaan sähköisellä lomakkeella. Linkki lomakkeeseen toimitetaan sähköpostilla niille, jotka ovat laittaneet Opintopolussa hakutoiveeksi mille tahansa sijalle Gaudian musiikkilinjan.
  • HUOM! Valintakoeohjeet kevään 2024 hakijoille lähetetään sähköpostitse huhtikuussa 2024. Lomakkeeseen voi vastata samasta sähköpostiosoitteesta vain kerran, eikä vastauksia voi muokata jälkikäteen. Ole siis huolellinen!

   

 • Valintakoe koostuu opiskelijan valmistamista musiikkinäytteistä ja haastattelusta ja se on mahdollista tehdä joko etukäteen lähetetyllä hakuvideolla ja videohaastattelulla tai tulemalla lukiolle valintakokeeseen ja haastatteluun.

  Videohaastattelut ja lähipääsykokeet järjestetään 16.-17.5.2024.

  Opettajat soittavat sinulle videopuhelun ennalta ilmoittamanaan ajankohtana tai kutsuvat sinut pääsykokeeseen sen mukaisesti mitä valitset sähköpostitse lähetetyn hakulomakkeen  kohdassa 4.

   

  JOS TULET LÄHIPÄÄSYKOKEESEEN, VALMISTELE SITÄ VARTEN MUSIIKKINÄYTTEET 1, 2 JA 3.

  LÄHETÄ MAHDOLLINEN KOHDAN 4 NÄYTE JA KOHDAN 5 KIRJOITELMA LINKKINÄ HAKULOMAKKEEN KOHDASSA 5.

   

  OHJE PÄÄSYKOEVIDEON LAATIMISEEN:

  Valmista valintakokeeseen alla olevat tehtävät ja videoi ne yhtenä tai useampana tiedostona. Pääsykoetehtävien  kokonaiskesto tulisi olla enintään 15 minuuttia, joten ota tämä huomioon kappalevalinnoissasi. Huomioi seuraavat seikat:

  • Huolehdi, että näyt laulu- ja soittovideoissa kokonaan
  • Älä muokkaa ääntäsi autotunella tai efekteillä
  • Varmista, että laulusi kuuluu videolla hyvin
  • Kunkin näytteen tulee olla yhtenä ottona taltioitu, ei katkelmista koottu.

   

  Editoi näytevideot 1-3 yhtenäiseksi videoksi, jos mahdollista. Tallenna video(t) sellaiseen paikkaan, josta osaat jakaa sen opettajille. Huomioi, että linkki on sellaisessa muodossa, jossa se aukeaa vastaanottajalle. Liitä linkki tai linkit hakulomakkeen kohtaan 5.

   

  Videonäytteet tulee lähettää 3.5.2024 klo 24.00 mennessä.

  Google Forms kuittaa hakulomakkeesi saapuneeksi automaattisesti antamaasi sähköpostiosoitteeseen.n Lisäksi lähetämme sinulle henkilökohtaisesti sähköpostitse kutsun videohaastatteluun. Haastattelu tapahtuu n. 5 minuutin videopuheluna myöhemmin ilmoittetavana ajankohtana. Pyri järjestämään itsellesi rauhallinen ja häiriötön tila haastattelun ajaksi.

   

  Tehtävät:Näyte 1. Laula jokin seuraavista lauluista ilman säestystä: Maamme, Suvivirsi, Lautturi (PMMP), Yesterday (Beatles), Somewhere over the Rainbow (Ihmemaa Oz). Yksi säkeistö riittää.Näyte 2. Esitä vapaavalintainen laulu, jossa äänesi pääsee oikeuksiinsa. Voit käyttää säestäjää, taustanauhaa tai säestää itse. Muista mainita laulun nimi ja kenen se on.Näyte 3. Jos soitat jotakin soitinta tai useampia soittimia, esitä soittonäyte. Voit käyttää säestäjää tai taustanauhaa,

   

  4. Aiemmat taltioinnit. Jos haluat, voit liittää mukaan myös mahdollisia taltiointeja esityksestäsi (ei kahta vuotta vanhempia). Mainitse selvästi, missä ja milloin ne on kuvattu.5. Kirjoitelma. Laadi lyhyt kirjoitelma musiikkitaustastasi. Kerro esim.– Missä ja kuinka pitkään olet harrastanut musiikkia (tai tanssia, teatteria), kenen opettamana?– Onko sinulla muita taitoja, joita voisit musiikkilinjalla harjoittaa: äänittäminen, miksaus, valotekniikka tms.?– Oletko suorittanut tutkintoja soitossa, musiikin teoriassa ja/tai säveltapailussa? Jos olet, kerro mitä, missä ja milloin.– Mitä muuta haluat kertoa?Jaa myös kirjoitelma linkkinä kohdassa 5.6. Muut näytteet: Jos teet omaa musiikkia ja osaat esim. äänittää ja editoida musiikkia, lähetä meille edustava näyte siitäkin esim. mp3 tai wav -tiedostolinkkinä  kohdassa 5.Lomakkeeseen voi vastata samasta sähköpostiosoitteesta vain kerran, eikä vastauksia voi muokata jälkikäteen. Ole siis huolellinen!

  Jos sinulla on kysyttävää tai ongelmia, ota rohkeasti yhteyttä musiikinopettajaan

  anna-elina.tikkanen@edu.lahti.fi.

   

  • Tieto yhteishaun tuloksista julkaistaan Opintopolussa ja lukion nettisivuilla aikaisintaan 13.6.2024.
  • Hyväksytty opiskelija saa kesäkuussa sähköpostiinsa rehtorilta kirjeen, jossa on tarkat toimintaohjeet ja ainevalintakysely.
  • Opiskelupaikka on otettava vastaan viimeistään  27.6.2024. Jos et aio ottaa opiskelupaikkaa vastaan, pyydämme ystävällisesti ilmoittamaan siitä rehtorille jyrki.rosti@lahti.fi

Musiikkilinjan opettajien yhteystiedot