Hyppää sisältöön

Final-kokeet ja valmistuminen

IB-linjan opiskelija valmistuu kolmen vuoden opintojen jälkeen. Pre-vuoden jälkeinen opiskeluvuosi on IB1 ja viimeinen vuosi on IB2, joka huipentuu toukokuun aikana IB-loppukokeisiin (Finals). IB2:n aikana oppilaat tekevät myös lähes kaikki aineidensa loppuarvosanoihin vaikuttavat päättötyöt. Lukio-opintojen maksuttomuus koskee myös IB-lukiota.

Runsaat kaksi viikkoa kestävät loppukokeet tehdään valvotusti siten, että kukin koepäivä koostuu aamupäivän ja iltapäivän koesessiosta. Opiskelijalla voi olla jompi kumpi näistä tai kummatkin. Kokeet kirjoitetaan käsin. Kevään 2023 koeaikataulu löytyy sivun lopusta.

Kokeiden tulokset sekä tieto valmistumisesta lähetetään koululle aina iltapäivällä 5. heinäkuuta ja opiskelijat pääsevät salasanoilla IB:n tulospalveluun seuraavana päivänä. IB-koordinaattori kuitenkin lähettää tulokset kullekin kandidaatille jo 5. heinäkuuta.

Gaudian IB-linjan lakkiaisseremonia valmistuneelle ryhmälle järjestetään tänä vuonna perjantaina 1.9.2023 Gaudian lukiolla. Näin siksi, että todistukset ja diplomit saapuvat tyypillisesti vasta elokuun viimeisellä viikolla. Seremoniatila ilmoitetaan elokuun alussa.

Koemaksut ei-oppivelvollisille opiskelijoille:

Final-kokeiden uusiminen

Mikäli kandidaatti ei syystä tai toisesta yllä diplomiin Final-kokeiden jälkeen, voi minkä tahansa aineen uusia seuraavassa uusintakoesessiossa, joka pidetään aina marraskuun alussa. Valmistunut opiskelija voi myös halutessaan osallistua uusintasessioon halutessaan korottaa arvosanaa. Uusintaan voi osallistua myös myöhemmissä Final-koesessioissa. Uusinnasta on ilmoitettava ib-koordinaattorille meilitse 25. heinäkuuta mennessä final-tulosten julkistamisen jälkeen.

May 2023 Final Examination Schedule: